ОУ "Захари Стоянов"
Основно училище в град Пловдив
Основно меню

Коледен базар

 

   

Днес, 18 декември 2023 година, в ОУ ,,Захари Стоянов“, гр. Пловдив, се проведе традиционният Благотворителен коледен базар. Учениците от всички класове заедно със своите учители и родители с желание и въодушевление се подготвяха за този празничен ден.
За всеки клас имаше коледни щандове, отрупани с уникални ръчно изработени картички, сувенири и коледни лакомства. Зад щандовете момичета и момчета продаваха разнообразните коледни произведения, за да съберат най-висока сума от продажбите. Техните класни ръководители и родители с огромна готовност ги подкрепяха и им помагаха.
С организирането на базара се включи цялата училищна общност на ОУ ,,Захари Стоянов“ – ученици, учители, административен персонал, хигиенисти, както и родителите. Всички те доказаха, че сърцата им са отворени за всяка благотворителна каузa и заедно винаги е възможно да се сътворят добри дела. Всеки стана ,,съучастник“ в добротворителността, като си закупи нещо от Коледния базар.
Каузата на базара тази година е предстоящото честване на 130-годишнината от основаването на училището. Събраната сума ще бъде оползотворена за организиране и провеждане на тържествен концерт през месец април 2024.